Tuesday, April 29, 2008

HAPPY BIRTHDAY LEEDYA!!!


lead!!!!!!!!!!! appy besday... sowy la x dpt join d club celebrate besday party u...
tp dont worry... ad hadiah istemewa dr KEDAH... jengjengjeng... HAPPY BESDAY!!! cik mod mewakili geng TSM mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR.... SEMUGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI.... CEPAT2 KAWEN key!!! muahmuahmuah... huhuhu


4 geng TSM yang nk wish besday kt geng TSM yg len... sila anto email kt cik mod pinkytazdevil@yahoo.com @ geng moderator yg len key....

QASYFI NK TAMATKAN ZAMAN BUJANG????


tahniah cik mod ucapkan kt qasyfi sebab akan melangsungkan majlis akad nikah pada 11 MEI neyh... majlis akan berlangsung di MASJID KAMPUNG PADANG EMBUN PASIR MAS KELANTAN..ermm sowg lagi geng TSM akn menjalani hidup berumahtangga... pas neyh sape plak??? NINA? OIN? or cik FARAH? ataupun CIK MOD sendri???? muahahahahahaa....
so kalu ad yang bekesempatan bley lah g ke MAJLIS AKAD NIKAH cik QASYFI kite neyh... ANDA SEMUA DIJEMPUT HADIR.......

Sunday, April 27, 2008

GENG TSM PUTRAJAYA lwt IKBN JITRA


27 APRIL-AHAD, cik mod dikejutkan dengan deringan tepon kol 1.15 ptg ( kacau time cik mod tido jer)... ghupenye en ad tepon bg tau geng TSM yg telibat ngn KURSUS ASAS MENYELAMAT di UUM nk jumpe.... huk3.. sonok gak ad owg dtg lawat.. huhuhu maklum la jauh kan... JITRA plak tuh... sape la nk dtg lawat.... geng TSM yg cik mod maksudkan ialah NAQIUDDEEN + NAZRI ( JAWA) + ABG IWAN... erm.. dowg terjah uma cik mod... tp cik mod x bg masuk sebab housemate cik mod sume tenga mimpi kt hall umah.... ngeeeee...

cik mod tgk sume da cerah... x de yg muke itam2 ag... maklumla da dok opis kan... cume cik mod kesian kt abg iwan sebab telinga kiri dia x bp denga... @ dalam bahasa kurang aja nye PEKAK!!!. HUHUHU.. neyh sume kesan sampingan main air kolam UUM la neyh... hak3.....

wah... da 4 owg geng TSM ad bronze ek... pasneyh kalu kne rendam2 ke ape ke... da ad owg tolon selamatkan... kekekeeke.... cik mod doakan semuga geng TSM putrajaya neyh selamat sampey ke destinasi yg di tuju... bwk reta ( kereta) lek lok na....


bila terasa rindu!!!

Saturday, April 26, 2008

Gempar!! Pasukan sorak TSM Chelsea ke Stamford Bride? Manchester United Kalah!!

(TSM bergathering di PICC sempena anugerah khidmat cemerlang KBS)

Stamford Bridge.. ini adalah kali ke 5 Manchester united gagal mengalahkan chelsea ditempat sendiri. Kekalahan yang terbaru ini, telah membuka ruang kepada chelsea berkongsi mata untuk tempat teratas cuma dipisahkan dengan perbezaan hampir dua puluh jaringan. Menurut pengurus pasukan sorak chelsea ke chelsea, mereka ternyata amat gembira dengan keputusan kemenangan bermain guli yang dipertandingakan di chelsea. Pasukan yang mereka sokong hampir mengalami sawan lektrik kerana begitu banyak guli yang mereka pangkah tidak keluar dari garisan kotak.

Sementara itu, adik beradik tsm telah berkumpul bersama-sama dalam anugerah khidmat cemerlang kbs yang berlangsung di PICC.. Perjumpaan yang tidak dirancang ini telah mengejutkan DAFI AF yang hadir. Dalam temuramas dengan beliau kepada wartawan risik en. mok ini, beliau mengatakan, " saya begitu terkejut kerana jeritan kumpulan yang berada disebelah saya ini..ingatkan demonstrasi hindraf, rupa-rupanya adik-beradik tsm berjumpa," Dalam masa yang sama beliau telah menyatakan kepada wartawan risik bahawa beliau telah tertarik kepada amoi tsm. (pelik pulak... biler plak ada amoi dalam adik beradik tsm yang tak kawen lagi??.. kak lim dah kawen). rupanya beliau maksudkan cik Farah kita ni..hehe.. Selepas DAFI beredar wartawan risik ni pergilah interview cik Farah kita ni tetang secret admire beliau.. Ternyata beliau pun terkejut katak bile dengar DAFI ada crush kat dia.. dengan senyuman sampai ke telinga cik Farah kita ni ckp kepada wartawan risik kita ni,"ape salahnya kalu si DAFI minat kat aku.. ok jer kalau dia nak jadi boyfriend kita..ahaks," ujar beliau dengan gembira. Berita hangit ini amat mengemparkan wartawan risik kita ni..cian la kat kawan kita sorang tuh nampaknya.. bisik hati wartawan risik ni sambil mengorek hidungnya.. :) gitu tamatlah laporan takat mlm ni. jangan mare ye farah.. hehe gurau jer

Friday, April 25, 2008

Thursday, April 24, 2008

KREW SEEKERS TERJAH IKBN PAGOH!!!!


salam pepaduan sume... cik mod dikejutkan dengan berite paling menyeramkan dan mengerikan pagi td apabila wartawan upahahan cik mod di pagoh iaitu cik O'in memberitahu cik mod yg umah pegawai2 TSM di IKBN PAGOH didatangi makhluk halus..... menurut uncle seekers sendri... mahluk tesebut adalah budak kecik ( ala cm dalam cite juon tuh)..... ad kt umah afdzam... erm.. kalu da afdzam tau.. kompom la dia takot + cuak... cik O'in ckp kt uma dia pown ad... sebab tuh la krew seekers dtg beramai2 kt IKBN PAGOH smalam.... so 4 all TSM jgn lupe menyaksikan SEEKERS di NTV7.... tuk mengetahi cite sebena... Oin bg tau yg memang seram gilew la... uncle seekers siap tabor garam ngn lada hitam kt uma dowg....
ermm cik mod harap pasneyh da x de lagi bende2 neyh kacau TSM kt sana key...

GAJI?


erm... cite gaji jer.... cik mod kt ikbn jitra neyh dpt gaji bln 6... wargh......... nape x bulan 12 jer tros...???? lame sket nk kne tggu.. huk3... so x dpt la cik mod ngn en ad nk besukaria dan bercengkerama di bawah bulan punama... ape yg cik mod melalut neyh... frust la... adey....

KETA OH KETA...

Di sini ingin diberitakan bahawasanya....TSM di sarawak ada yang sudah membeli kereta...Persona n Myvi S.E lagi...saper yang pakai persona n saper yang pakai Myvi S.E tu,biarlah rahsia..hehehe.so, buat warga TSM yang di semenanjung..kalo nak datang sarawak,jangan risau.Pasti akan ada orang akan menjemput tuan2 dan puan2 di airport...huhuhu.Yelar..kalo kitak orang nak tau,kat sini susah nak dapat public transport.bas pun boleh kira baper bijik yang ader kat kuching tu...samelar dengan teksi.kat samarahan plak bas memang lar jarang2 n kadang2 jek nampak.yang banyak adelar van,kereta or teksi sapu...so, nak tak nak...kamik orang kena lar beli keta gak.dahlar tempat program pun jauh2 tuh...paling dekat pun,driving about 45 minit...huhuhu.ala2..dari KL ke seremban lar gak.Today and tomorrow..TSM Sarawak akan berkumpul kat Kuching coz ader kursus Rakan Aplikasi Perisian Kad Terminal Rakan Muda...kamik pun blur pasal benda ni.biler kamik tanya pegawai rakan muda kamik pun blur gak.dah diorang suh pegi..kamik orang pun pegilar jugak.So, pada rakan2 TSM yang duk kat Rakan Muda kat Kementerian tu...tolong lar sampaikan info skit pasal benda ni...diorang ader antar surat suh bawak hardware benda tuh...tapi kamik punyer ofis sik ada and sik dapat tuk.

Seri jer?

Barcelona- Kegagalan kaki bangku yang terhebat abad ini menjaringkan penalti seawal minit permainan telah menyaksikan pasukan Setan Merah ini hanya berkongsi mata. Peluang yang hidang oleh pemain-pemain Barcelona tidak dilayan oleh pasukan Manchester kerana dikatakan tiada nasi dihidangkan. Hanya ada nasi sahaja baru gol dapat dijaringkan. Barcelona dapat menghidu kelemahan itu hanya berita dari firasat tok batin kita nih.

Sebut pasal tok batin kita nih... ada sumber-sumber menyatakan bahawa tok batin kita ni akan pulang ke Kuala Lumpur pada minggu depan. Sumber turut menyatakan bahawa kerindunya kepada orang berkenaan telah menyebabkan tok batin kita nih nak balik..(walhal ada program bersama OKU.. kekekeke)

sementara itu, di putrajaya, cik farah kita nih telah menerima anugerah terbesar .. (aikk.. baru dah keje dah dapat anugerah... jeles laks aku). Cik Farah kita yang tersenyum lebar sampai ketelinga pada penyampaian anugerah hari ini menyatakan beliau dah tau yang dia akan dapat anugerah ini.. Anugerah tersebut adalah kete MYVI beliau yang baru saja keluar dari kedai. (waduh.. ada bau kedai lagi). beliau yang ditanya tadi mengatakan, "Kita hapi sangat2 pada hari ini kete kita dah kuar.. tak sabar nak menghias kete kite nih,". Pada masa yang sama beliau bersedih kerana keta tu hanya ada kat umah beliau sahaja disebabkan ayahnya nak pandu dulu.. hehehe.. (sabar jer la farah.. nanti leh drive g s.alam.. bile nak bawa kita orang nih g jenjalan?)..

oklah takat nih jer la pagi buta nih.. sebentar lagi nak g ke anugerah khidmat cemerlang kbs kat PICC..


weh.. sapa lagi yang nak beli keta?? kalu nak beli 2nd hand.. cik ros kita ni ada pengalaman luas.. siap ada kaki lagi... ape lagi leh la ejas ngan dia.


CHOw..

Wednesday, April 23, 2008

PEPERIKSAAN JABATAN!!!!

MAKLUMAN SEMUA

peperiksaan jabatan yang korang tgk kat website tu tak valid... aku baru nek tanya bahawa dorang akan wat pembetulan untuk borang keluar dalam minggu depan..

berikut adalah tarikh tutup yang baru untuk peperiksaan jabatan: - 28 mei 2008

peperiksaan untuk subjet undang-undang sila klik disini --> periksa undang2
sila isi kod 5102 untuk peperiksaan undang2.. dinasihati sekali lagi untuk baca tarikh dan jadual peperiksaan disini ---> jadual peperiksaan JPA

GAJI ooo GAJI !!!

erm... mr. mork rasa semua mesti tersenyum apabila dengar tarikh 23 hb nih... haha... mesti la duit hutang nak bayar duit len2 pon mesti ada nak bayar..hehe...

takat ni mr. mork dapat info dari sumber-sumber nuklear mengatakan cik fara kite ni dah apply loan keta..haha.. ada sesiapa lagi yang nak boli kete nih?? haha...

buek makluman semua.. claim semua orang tuk lapor diri hanya sah untuk sekali sahaja iaitu claim datang lapor diri semasa 11.2.08 sahaja... tensen jer aku.. dapat claim 50 jer?? tak patut.. tak patut..nampaknya sesiapa berharap sangat nak duit gaji esok kira janji tinggal janji jer la... en. mork dapat cite dari bahagian kewangan bahawa gaji masuk dalam 30.4 paling awal dan paling lewat 2.5 nanti.. uwaaaaaaaaa... kempunan la semua.....

sekian la berita hairan untuk hari ini...---

Makluman Semua...

Ipoh, 23 April: Esok gaji.... hahahaha...kalo ada la.... Namun En.Mod ingin memaklumkan kepada semua warga Team Secret Mission (TSM) yang berhasrat untuk memberikan berita dan info menarik kepada semua, sila hubungi moderator-moderator yang bertugas, mereka terdiri daripada Apez aka En.Mork, AtiquePinky aka Cik Mod dan Are-Num aka Puan Nok...
Jadi diharapkan semua warga TSM dapat memberikan kerjasama kepada mereka. Sekiranya terdapat sebarang permasalahan, sila hubungi mereka dengan menelifon talian mereka seperti yang tersimpan di dalam phone book masing-masing..malehh nak cakap....
Semoga maju jaya semua... En.Mod

song of the day

22 april... setelah sehari bercuti nampak nya mendatangkan hasil dimana perjumpaan khas tersorok di tepi lorong kem brincang. Perjumpaan khas ini hanya dihadiri oleh beberapa orang yang didatangkan khas untuk membincangkan perkara-pekara penting. Menurut ketuanya En. Ismail dengan penuh dangdut, " Perjumpaan ini adalah penting untuk korang... itu la dia tu.."

Menurut maklumat terkini pengambilan terbaru S17 tidak akan dikenakan seperti bacth korang tapi kena jer kat apbm port dickson. Turut dinyatakan bahawa pengambilan s27 dan s41 yang terbaru hanya akan melapor diri pada hujung bulan april ini..

Oleh dengan itu, sebuah langkah pentadbiran telah dirangka untuk mereka. salah satunya adalah mengadakan lagu tema untuk mereka selama sebulan setengah mereka dok kat kem brincang tuh,,, hahaha... jadi dengarkanlah lagu tema yang direka ketika perjumpaan khas tersebut.

YALE YALE

Tuesday, April 22, 2008

TSM Utusan Sarawak...Huhuhuhu




Hallo kawan2....neway,thanx to En.mod kerna membenarkan kamik tulis kat blog kitakorang yang meletup ni...hahahaha


so..oleh kerana sumer orang nak tau berita TSM di sarawak...kamik pn nak ceritak la ni....




For all TSM...we all kat sini 4 org lar...en.Faizul..Israk..Nani n kamik sendiri...


En.Faizul jaga Bahagian Sibu...Nani kat bahagian Kuching,jaga Rakan Muda...Israk kat Bahagian Sri Aman, jaga Rakan Muda gak...n kamik plak jaga Bahagian Samarahan...




Mula2 we all bertiga sampai sarawak(en.faizul dtg lambat)...memang suffer lar...x tau lar nak ckp mcm mana..tapi, oleh kerana kitorg ni dah training mcm2 kan...so,kira bleh handle lar sumenyer...dahlar dtg sehelai sepinggang tau x...neway,kesian kat israk coz dier kena g sri Aman.dari kuching nak ke sana about 3 hours driving tau...so,dier pun redha jelar...banyak gak kesusahan yang dier hadapi kat sana....




so far, we all kat sini oklar.en.faizul masa mula2 tu x nak g Sibu pn dah melekat kat sana.biasalar..dah ader 'teman'...ahakz..so,dah x nak kuar dah.macam2 lar dier tu.xper..janji dier bahagia....


nani plak ok jek..juz skrng ni problem dier..dier x dpt tmpt tuk dialysis lagi kat general hospital.so,nak tak nak..dier kena g private lar...so,expenses dier thousand tau.mmg kesian sangat kat dier..we all tetap bagi moral support kat dier.but..whatever it is..dier tetap happy n slumber jek.huhuhu....


kamik plak,pun oklar.tak ok pn kena ok kan gak.tul x...so,masuk2 keje jek dah jadi bos.so,mula2 tuh terkedu gak lar.coz pentadbiran kat sini lain macam n pelik skit.so...pening tuh x yah ckp lar.tapi..nasib baik lar staff kamik byk membantu lar..so,everything settle.




oh ye..kamik nak madah kitak orang sumer yang kamik kat sarawak ni dah dapat pengarah baru...Tn.Hj Nik Ismail namanyer....hehehe...before this,dier pengarah kelantan...dier memang best ar...hehehe....




oklar...esok kamik sambung lagi ya..kamik mau pegi meeting dulu.banyak lagi citer ni..tapi x sempat nak abiskan ari ni...


wat masa ni...itulah mukadimahnyer dulu k...hehehe


cHe3....Jehan...Berkepit di Tronoh....

Tronoh, dulu la kot: Masyarakat di Tronoh digemparkan dengan kehadiran dua anggota Team Secret Mission (TSM) yang begitu vouge gitu. Masyarakat di sana ketika ditemubual begitu terkejut dengan penemuan dua anggota tersebut yang dikatakan begitu berbeza dengan specis yang ada.



"specis nie lain skit nak..mak cik dah lama idop..dah lamo mak cik makan buah langsat dari korang, ate...bila mak cik tengok benda dua orang nie..terkejut berok mak cik..asyik berkepit jo..ate...mak cik tanye lo...ade ke die bg tau die ni kawan tpt kejo...ate..pe kejadoh nyer keje mcm nie..berkepit je...belangkas peliharaan mak cik pon tak do la mcm nie..sopan je..so when mak cik see-see this two girl dan boy nie...i'm very suprise..what happen to our govement servent today..mak cik try so hard to kasi nasihat...but i can't...wat gapo....lantok korang la..janji korang happy..mak cik pon happy go lucky strike la..." makcik bibah, tronoh.



Wartawan bertugas, udak ecik omey telah menghubungi mereke iaitu cHe3 aka she bang-she bang dan jehan untuk mendapatkan maklumat lanjut, ini jawapan mereka...."mende nie..memandai je korang nie....mana ada...korang jangan wat spekulasi mata wang k...aku sepok nanti..aku dan she kawan je..kalo ada jodoh ada la...jemput la dtg ke APBM nanti...."



tak paham saya..apa nie...mcm-mcm hal la korang....apa-apa pon, semoga She dan jehan sihat-sihat selalu dan bersemangat meneruskan tugas..kepad udak ecik omey teruskan kontroversi....Sumber udak ecik omey

Kita Terjah....Tingkat Kontoversi nanti semua orang sakit hati.....hahahaha harun salim bachik



Shah Alam 21 April: Terjah...... usul yang dikeluarkan oleh Senator Azmil yang lebih dikenali sebagai udak ecik omey yang kini bekeja sambilan dengan rancangan Melodi. Apa kejadahnya membiarkan remaja kini merempit di tengah jalan dan menjadi punca kepada kematian yang meningkat?? macam-mcm hal en.mod dgr dari udak ecik omey nie...


Menurut beliau, terdapat ura-ura yang mengatakan dua orang anggota team secret mission di Selangor sedang diperhatikan...watch out..somebody watching u... itu lah yang berlaku kepada Ala dan Azmer Mas Merah..apa yang berlaku? kita TERJAH.....


"semua kegiatan dan sindiket yang kami buat di Shah Alam kini sedang diperhatikan...oleh sapa? kalo kami tahu, tak da la kami tanya korang..hampesss la... kami skrg berada dalam ketakutan, kami risau, kami khuatir, kami bimbang, kami gusar...KAMI ANAK MALAYSIA.....semua yang kami wat mesti ada org tgk dan perhatikan setiap tingkah laku kami, kami tak da la cantik mana pun, cukup-cukup makan je...rasa tak selamat la...bila kami ponteng keje je mesti ada yang tau, kami lepak kat alam sentral pon ada orang tau, kami curi tulang pon ada orang tau, kami ngumpat kat pantry pon org tau..takutnya...mcm mana nie? idup kami tak tenteram..tlg la..kami dah cuba banyak perkara, jumpa bomoh, jumpa tok pawang, tok batin, tok mudim, tok kadi malah tok kenali pon kami dah jumpa, pas ni kami nak jumpa Wak Kernal tok tolong kami hapuskan perasaan ni...tolong la kami" kata Azmeer dan Ala yang dihubungi selepas itu.


Wartawam bertugas, udak ecik omey telah memaklumkan perkara tersebut kepada pihak atasan termasuk Suruhanjaya Anti Rasuah yang baru ditubuhkan oleh kerajaan bagi membasmi gejala rasuah yang semakin meruncing ketika ini dan bagi melahirkan masyarakat madani yang berketrampilan dan bersih dari rasuah. Namun hasil siasatan mendapati, satu jawatankuasa tatatertib telah ditubuhkan untuk menyiasat perkara tersebut.


"kami telah menerima laporan tersebut, masih dalam siasatan...namun pada pengamatan awal siasatan, terdapat beberapa keganjilan dalam perkara yang disiasat...menurut teori psikologi yang diperkenalkan oleh Sigmund Freud, jika seseorang yang melakukan kesalahan, aktiviti psikologi mereka akan berubah, mereka akan berasa terancam dan kurang selesa dengan aktiviti yang dijalankan, kita berbalik kepada siasatan yang kami lakukan, kami mendapati terdapat beberapa primafacy yang bercanggah dengan pertuduhan yang dikemukakan.... mangsa mengatakan mereka sering diganggu oleh beberapa perkara namun apabila ditanya bila, bagaimana dan dimana perkara itu berlaku, kami mendapati kejadian tersebut berlaku ketika mereka sedang memonteng dan mengumpat di bilik pantry, ke alam sentral shopping complex dan ketika sedang curi tulang, jadi kami telah menyediakan kertas pertuduhan kepada mereka kerana telah melanggar etika kerja iaitu memonteng, curi tulang, ngumpat dan mengata orang ketika dalam waktu tugas..jika disabitkan kesalahan boleh dikenakan hukuman jentik telinga sampai putus dan sebat kat tangan untuk perempuan sebanyak seratus ribu juta tiga puluh ratus bilion kali tanpa ehsan dan bagi lelaki jika disabitkan kesalahan akan dimaafkan tanpa parol. hukuman ini adalah untuk memberi tunjuk ajar kepada kakitangan yang lain agar kerja dengan ikhlas, baik dan penuh tanggungjawab, kepada mangsa iaitu ALA dan Azmeer saya nasihat kan berhati-hati ketika melakukan sesuatu..watch out..somebody watching u....."


Wartawam begitu terkejut dengan pernyataan yang dikeluarkan oleh wakil jawatankuasa tatatertib itu. bagi mengelakkan sebarang permasalahan, kerana ketika sesi temubual itu dilakukan, wartawan pon sedang memonteng keje dengan tertalu ambill peduli hal orang lain...wartawan pun melarikan diri dengan mengucapkan Assalamualaikum dan salam sejahter kepada wakil jawatankuasa tersebut....



Nasihat En.Mod, jangan lah bermain komputer di waktu kerja tanpa faedah...Gunakan lah Celcom Broadband kerana sambungan sepanjang hayat dan tanpa batasan sesuai dengan keperluan anda. ANDA GUNA..ANDA BAYAR....Sumber En.Mod

Monday, April 21, 2008

Pe cer...Orang Sarawak dan Sabah mendiamkan diri je....

Sabah, 20 April: Sedang anggota Team Secret Mission (TSM) mengira hari untuk mengutip tunggakan gaji, lain pula ceritanya di Sabah dan Sarawak. Anggota TSM disana dikatakan telah mula lupa daratan apabila mereka dilihat sedang enak lena diulit mimpi.... jurucakap TSM Media Corporation, Cik Anum mengatakan bahawa beliau kini sedang belajar bahasa Sarawak, memandangkan beliau baru sahaja ditempatkan di sana. Oleh yang demikian, beliau mewarning kepada sesiapa yang berkelayakan untuk berdebat dalam bahasa Sarawak dengannya, oleh yang demikian anda boleh menghubunginya melalui sistem pesanan ringkas (SMS) dengan menaip ON ANUM hantar ke 0126930867.

Dalam perbincangan tersebut, En.Mod telah menerima ofer baikkkk punye dari cik anum untuk meletakkan die sbg penulis di dalam blog ini..setelah berbincang dan mengadakan solat istikarah..maka jika maka, En.Mod bersetuju untuk meletakkan Cik Anum sbg moderator dalam blog nie... oleh yang demikian, makin kurang keje En.Mod.

Kini en.mod sedang menimbangkan bola lisut dan menimbangkan untuk membuka blog ini kepada semua ahli TSM bagi tujuan penulisan, jadi semua org bleh la menulis ikut suka mak bapak tiri belah atok cucu kerabat korang... tetapi atas risiko dan keselamatan negara, en.mod masih menimbangkan pertimbangan tersebut, hal ini kerana en.mod enggan bertanggungjawab untuk sebarang kemungkinan. Oleh yang demikian, tunggu je la....maleh la nak cakap....


Kepada Siti Syakirah..ooooo nak kawin dah yer.... kepada Azhar Maizan...ko ni asyik ngorat je..pas tue dah dapat ko tinggal kan,siap passing kat aku....ko ingat aku nie majlis bandaraya ke... kepada Abg. Syed..hahahah Toyota Vios tu bleh la tumpang, takkan die je leh naik..wawawawa, kepada Nages, ko g mana ha? lama tak nampak, dah lama saya tak makan duit ko nie, kepada AtiquePinky, asyik citer kat kedah je, mana dite bon kat penang ngan kak asmah ku itu... kepada orang ganu dan kelantan, masihkan kau ingat kita berlari-lari...dikaki langit di gunung Brinchang...oeang johor pe cer?asyik cer nul je...mana korang nie.. sbelum mata tertutup rapat, hati beku tak bernyawa, nafas terhenti selamanya, semuanya kelam baik korang muncul..kalo tak...


Kepada semua ahli TSM tahniah diatas usaha murni anda dalam menjalankan tanggungjawab dalam kerja di sektor kerajaan nie...kalo tak wat pe korang minta jadi kakitangan kerajaan. oleh kerana kerjasama yang baik, teruskan kerjasama tersebut. maleh la.... selepas nie, mereka yang tersenarai sebgai penulis akan terus menulis di blog nie...en.mod akan bercuti panjang, kalo ada sumur diladang, boleh la saya menumpang lalu, kalo umur ku tak panjang, mohon maaf ku pohon selalu.....En.Mod

Sunday, April 20, 2008

jom g kursus kawen


jitra-kedah, cik mod dikejutkan dengan sms dr cik qasyfi...neyh la sms beliau pd cek mod...

weyh... ko bg la tau sumer TSM yang nk kawen, yg blom rs nk kawen, yg da gatai nk kawen, yg x nk kawen g la KURSUS KAHWIN sbb pasney kusus neyh da susah... 4 hr 3 malam... kne tido masjid plaktuh... ad qiamulai ag...
kne baya mahal... skang neyh senang ag... g denga ceramah jer da bley kawen....
cik mod difahamkan yg kursus yg 4 hr 3 malam neyh bile2 mas jer dowg bley start coz sume da ready... tggl nk jalan jer...

huk3... alamak!!! cik mod blom g la kursus kawen... JOM G RERAMAI...

Friday, April 18, 2008

My Thesis: Need Your Help..ok ke?bg la candangan....

BELIA DALAM MENGISI KEMERDEKAAN: MANIFESTASI NASIONAL DAN PERSOALAN PEMBINAAN NEGARA BANGSA



Oleh:
Ariff Azwan Bin Alis @ Alias
Abstrak

Dalam lipatan sejarah kemerdekaan negara ini, dapat dilihat peranan belia sebagai pemangkin perubahan dan pencetus kesedaran di kalangan rakyat negara ini. Mereka yang berjuang ke arah kemerdekaan rata-ratanya berada pada usia muda pada ketika itu. Namun mereka telah membuktikan kemampuan memimpin rakyat negara ini keluar daripada belenggu penjajahan (Salmah Zainal Abidin).

Persoalan yang ingin ditimbulkan ketika ini berdasarkan pernyataan yang diberikan adalah, bagaimana belia pada ketika ini mampu digerakkan selaras dengan pengisian kemerdekaan yang telah dicapai. Jika dikenang pernyataan daripada Rasulullah SAW mengenai pembinaan sebuah tamadun adalah bergantung kepada generasi muda ketika ini. Hal ini adalah kerana belia dilihat sebagai pewaris kepada kepimpinan dan waris kepada kegemilangan sesuatu tamadun yang dibina. Jika ingin melihat bagaimana negara suatu masa nanti lihatlah belia ketika ini.

Satu daripada masalah yang dihadapi belia dalam usaha menyediakan pemimpin belia sebagai pemimpin pelapis berkualiti, ialah kurangnya iklim kondusif dari segi peluang latihan dan pendedahan di luar dunia persatuan belia. Walau sebaik manapun kurikulum dan budaya kepemimpinan yang dipraktikkan dalam persatuan belia, jika mereka yang lebih berumur, organisasi dan kawasan tempat pemimpin belia berada (seperti sekolah menengah, universiti, tempat tinggal dan tempat kerja) dan kerajaan tidak menyediakan peluang latihan dan pendedahan, maka proses penyediaan pemimpin pelapis ini tidak lengkap. Masalah ini wujud kerana sebahagian daripada masyarakat tidak prihatin bahawa belia mahu suara dan peranan mereka diiktiraf.

Hari ini lebih 75 peratus penduduk Malaysia berada di bawah umur 40 tahun manakala 11.8 juta atau lebih 40 peratus pula boleh dikategorikan sebagai belia mengikut garis panduan Dasar Belia Negara iaitu lingkungan 15 hingga 40 tahun. Kesimpulan dari perangkaan ini menunjukkan hakikat betapa Malaysia adalah sebuah negara yang rata-ratanya berwargakan anak muda yang sarat dengan tenaga serta potensi bagi menerajui proses pembangunan serta kemajuan negara bagi pusingan seterusnya. Sehubungan itu pilihan tema sambutan Hari dan Minggu Belia Negara 2007 ‘Belia Peneraju Kemerdekaan Gemilang’ adalah amat bertepatan sekali lebih-lebih lagi sempena sambutan ulang tahun kemerdekaan negara kali ke-50.


Pembangunan negara semenjak lima dekad yang lalu bersifat terancang, ia tidak berlaku secara semula jadi. Berpaksikan rancangan pembangunan lima tahun yang dirancang rapi dan dilaksanakan dengan teliti Malaysia telah berjaya ditransformasikan dari sebuah masyarakat luar bandar yang rata-ratanya bergantung kepada sektor perlombongan, pertanian dan perikanan tradisional kepada sebuah masyarakat perindustrian yang moden. Hari ini proses transformasi kepada fasa ketiga arus ekonomi sedang berlaku pantas iaitu ke arah ekonomi yang lebih sarat berteraskan pengetahuan, kreativiti dan inovasi digerakkan modal insan dan kegiatan penyelidikan serta pembangunan.


Usaha pembangunan negara adalah usaha yang dinamik. Ia bersifat berterusan dan tidak mempunyai titik noktah. Merealisasikan Wawasan 2020 misalnya yang digubal pada awal dekad 90-an menuntut belia tangkas melakukan proses muhasabah serta melakar perancangan pembangunan berikutnya juga meningkatkan kemakmuran yang sedia ada. Ini kerana dunia tidak berada pada keadaan statik sebaliknya ia berubah dengan penuh dinamik.

Belia telah menyaksikan bagaimana apa yang diuar-uarkan sebagai teknologi masa depan pada tahun 1990 menjadi teknologi ketinggalan zaman pada tahun 2000 manakala menjelang tahun 2010 ia sudah menjadi teknologi usang yang tersadai di muzium. Untuk menjayakan matlamat islah dan pembaharuan nasional ini maka generasi belia perlu diberikan peluang yang adil serta saksama bagi menerajui usaha membawa negara kepada tingkat pembangunan yang berikutnya. Apakah langkah-langkah yang perlu diambil bagi membolehkan perkara ini berlaku? Langkah paling utama adalah pembaharuan dalam gerakan belia itu sendiri. Langkah pembaharuan ini penting kerana dari 11.8 juta belia di Malaysia hanya 3.5 juta yang berpersatuan sedangkan jika belia ingin menggerakkan tenaga, idea dan idealisme belia negara secara total belia perlu melibatkan lebih ramai lagi belia-belia Malaysia secara proaktif di dalam persatuan dan organisasi belia.


Kenapa golongan belia begitu alah dengan gerakan belia ia sebenarnya ada kaitan besar dengan soal ruang lingkup untuk mereka bergerak. Penyelesaian bagi isu ini telah disediakan dengan penggubalan Akta Pembangunan Belia yang apabila dikuatkuasakan akan memberikan makna kepada slogan kepemimpinan belia oleh belia untuk belia. Oleh yang demikian, menghentikan polemik mengenai usia belia dan menerima parameter usia 15 hingga 40 tahun yang telah diterima pakai di negara ini adalah jalan yang sesuai. Untuk akta ini berkesan dan mencapai matlamat memperkasa gerakan belia secara total maka parameter umur kepemimpinan belia di semua peringkat sepertimana yang terkandung di dalam akta yang selari dengan Dasar Belia Negera perlulah dipatuhi oleh semua persatuan dan organisasi belia yang sedia ada tanpa sebarang pengecualian. Menyokong parameter umur ini bukan bermakna belia menafikan sumbangan atau potensi mereka yang telah melepasi umur belia ini tetapi demi kepentingan belia dan negara secara keseluruhannya masyarakat mahu keremajaan kepemimpinan organisasi serta persatuan belia perlu sentiasa dibugarkan dan yang lebih penting berada di dalam tangan belia sendiri. Mungkin satu mekanisme majlis penasihat atau penaung boleh ditubuhkan di semua organisasi dan persatuan belia yang sedia ada untuk memanfaatkan kebijaksanaan, pengalaman serta tenaga golongan belia veteran ini.



Penderhakaan Terhebat Abad Ini..Azira Irmayani Goyah....Satu Penipuan dariku

Seremban, 18 April: Pelakon dan penyanyi tahun 70'an Azira Irmayani atau lebih dikenali dengan nama Mama Kecik kini diganggu kenangan silam. Situasi dan keadaan dunia masa kini memperlihatkan bagaimana Mama Kecik kian tenggelam dengan peredaran zaman. Mama Kecik yang satu ketika dahulu terkenal dengan lagu asli bertajuk "Sua Sue Kemoning" yang kini dinyanyikan semula dengan penuh semangat dan lebih baik darinya iaitu Kumupulan Kriss 100 cc, Mama Kecik kini dibelenggu dengan kenangan silam.

Wartawan difahamkan bahawa Mama Kecik masih gagal menerbitkan album kerana tiada komposer dan penerbit mahukan beliau menyanyi dan menyedari beliau tiada pakej langsung dalam bidang nyanyian. Kini Mama Kecik yang sedang mengusahakan ladang dan tanamam kontan cendawan kering di Pulau Pandan Jauh Ketengah Gunung Daik Bercabang-cabang mula mengusahakan perusahaan tersebut sejak beberapa hari lalu dengan wang hasil penipuan yang dilakukan satu ketika dahulu dan gagal dikesan oleh pihak berkuasa.

Kepada peminatnya (jika ada) yang ingin menghubungi beliau boleh berhubung di alamat tertera di screen komputer anda;

NAMA: AZIRA IRMAYANI BINTI ARIPIN

ALAMAT RUMAH: 1110-2 BT 6 LEREH, TANJUNG KLING 76400 MELAKA

ALAMAT PEJABAT: PEJABAT BELIA DAN SUKAN, DAERAH SEREMBAN, d/a Kompleks Belia dan Sukan N.Sembilan, Paroi, 70400, Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus

NO TEL: 013-6819773

EMAIL: airinamanina@yahoo.com.my

Ketika ditanya apakah perancangan masa depannya, beliau menjawab mungkin akan membantu individu atau badan-badan korporat dalam bidang ternakan termasuk penternakan B*B* bernilai 100 juta..wawawawa gilo saya nie..sensistif dan suspicious la...gurau je Azira....

Beliau berkata;"Perjalanan hidup ini masih panjang, kita tidak tahu bila ajal akan menjemput kita tapi andai kita diberi tahu bahawa kita tidak akan hidup lama,percayalah walaupun korang x nak percaya...orang yang bagi tahu korang tu punkn mahluk tuhan?ape pun jgn lupe contact eden kat seremabn ni..hidup sebatng kara..pada en mod..aku x berapa ada mod nak ckp ngan ko memandangkan ko selalu sgt menipu aku..tp aku maafkan ko..sy faham bos..bl awekz jauh dari mata,apatah lagi awekz 2 x tau yang bos admire kat dia..cian dia bukan boss.." hahaha..lantak awak la azira..doa saya agar awak gumbiraaa selaloooo..jangan main api...nanti terbakar diri.....apo nie...tak paham la....

Adik yang baik dan hebat di Bukit Tinggi...hahaha Syakirah wat UKJK lai...

Bukit Tinggi, Pahang, 18 April: Kontinjen Melaka yang kini dalam persiapan untuk menjayakan Sukan Malaysia (SUKMA) kini sedang giat berlatih di Bukit Tinggi, Pahang buat julung kalinya bagi memantapkan pasukan mereka untuk kejohanan tersebut. Dalam persiapan tersebut, kontinjen Melaka yang terdiri daripada pegawai JBS MELAKA diketuai oleh Siti Syakirah Yazid begitu komited dalam menjalankan latihan. Walaupun tanpa kelibat atlit-atlit Melaka, mereka begitu bersemangat menjayakan Kursus Kecergasan Eksekutif Negeri Melaka. hekeleh..mengalahkan atlit je korang nie...erm..maybe korang pon akan masuk SUKMA kot... tapi acara untuk sukan paralimpiad la kot..awawawaw..jahat la saya....
Walaupun lagak mereka tidak ubah seperti menanam pokok ubi ditepi kolam sambil mengunyah buah langsat, mereka juga dilihat menjalankan UKJK termasuk sesi larian 2.4 km. Dengan kudrat yang ada, mereka dilihat berlari-lari anak dari Gombak hingga ke Bukit Tinggi untuk menjalani larian 2.4 km. hekeleh...kalo dari Gombak ke bukit Tinggi bukan 2.4 kilo dik oi....tu dah sampai 50 km..larat ke?mcm tak logik je korang nie....
Siti Syakirah ketika ditemuramah berkata; "asyik kita je yang kene bagi ucapan, kalo macam nie malas la nak jadi pen. pengarah...ni yg nak marah nie...dah la rostrum lai tinggi dari kita, kita tak nampak audion tau...mesti dieorg pon tak nampak kita....mesti die org ingat tak da org just dummy je....huhuu..anyway nie program wajib yang perlu dibuat...so tahniah utk kita dan semua warga JBS Melaka dan peserta...".
Dalam wawancara tersebut Siti Syakirah mengucapkan selamat maju jaya dan beliau juga mengambil kesempatan ini mengucapkan;" kita nak ucapkan ribuan terima kasih kepada abah dan ibu diatas sokongan yang tak berbelah bagi kepada kita, kasih sayang abah dan ibu akan kita ingat, kepada adik beradik kita, usaha lai untuk berjaya...jangan mudah putus asa dan paling utama kepada org yang kita sayang, keje elok2..bila nak masuk minang nie? dan terakhir kepada peminat kita, kita ucapkan terima kasih atas sokongan dan undian yang diberikan..love u allz..."
tak paham saya...nie pemenang anugerah khidmat cemerlang ke? siap ada ucapan lai..ikut la Siti Syakirah...anyway to the roundway comeback to the roadway...En.Mod mengucapkan selamat maju jaya dan jaga diri...
Di Kuala Lumpur, Azhar Maizan juga dikatakan sedang menghadiri kursus kecergasan eksekutif di Pulau pangkor, namun dari sumber dan risikan di sana mendapati beliau lebih banyak membuang masa dengan mengorat nelayan-nelayan disana dan banyak membuang masa dengan scuba je...hampesss..UKJK pon die ponteng.....baik punyer pegawai....
Sumber En.Mod

Thursday, April 17, 2008

Berita Terkena: Nul Semakin Liar, Suhaila Menjadi-jadi dan Farah Makin.....



Shah Alam, 17 April: Laluan perit diharungi dua pilihan utama, Lin Dan serta Lee Chong Wei, yang masing-masing dipaksa bangkit selepas kecundang awal sebelum menempah tiket ke pusingan ketiga perseorangan lelaki Kejohanan Badminton Asia di Stadium Bandaraya Johor Bahru, semalam. Chong Wei, sebelumnya mudah menundukkan lawan dari Thailand, Tanongsak Saensomboonsuk pada pusingan pertama, bagaimanapun mendapati Zhu Weilun jelas lawan serba berbeza ekoran pelbagai variasi pukulan yang jadi miliknya.



Pemain nombor satu negara itu ibarat tergamam untuk membenarkan lawan menang 21-17 pada set pertama sebelum memperkemaskan aksi untuk menang 21-16 pada set kedua sebelum memperkasakan lagi persembahan buat menjamin kejayaan hasil kemenangan 21-6. Lin Dan pula lebih awal berdepan bahaya tersingkir apabila kecundang 19-21 dalam saingan sengit set pertama sebelum bangkit untuk juga menang dua set berikutnya, 21-14, 21-16 mengatasi pemain nombor satu Vietnam, Nguyen Tien Minh. Hafiz Hashim pula memastikan reputasinya selaku antara tiga pemain utama negara tetap utuh apabila mengetepikan tentangan sengit rakan senegara lebih muda, Arif Latif (bukan ariff azwan tau)21-16, 21-17 dalam tempoh 29 minit untuk menempah kemaraan ke pusingan ketiga.


Ditempat berasingan, Shah Alam memperlihatkan kelakuan empat orang anggota Team Secret Mission (TSM) telah berjaya menjalani kursus protokol dan pengaturcaraan acara..Menurut sumber, mereka yang terdiri daripada 3 pompuan dan 1 lelaki begitu komited dengan tugasan yang diberikan namun terdapat sedikit kepincangan apabila ketiga-tiga pompuan tersebut juga begitu komited dalam mencari pasangan masing-masing. Suhaila aka Ala yang begitu bernasib malang apabila kekasih hatinya yang diminati adalah suami orang dan dah ada anak, namun kerana kekentalan hatinya yang begitu gatal dalam mencari sinar, beliau berkenalan dengan seorang jejaka namun jejaka tersebut PEKAK ..eloklah..sorang pekak..sorang sengal...kata Farah dengan angkuh.


Disamping itu, Nul yang dikenali dengan gelek mautnya telah cuba mencari jalan untuk mencari pasangan, tetapi kerana cintanya ada di Bukit Kiara iaitu ala..korang pon tau.. telah disound tanpa belas ihsan oleh seseorang kerana begitu aktif dalam mencari pasangan walhal beliau telah ada kekasih..hempess....curang je..makin kayu kayan je... Manakal Farah yang dikenali dengan sopan santunya juga tidak ketinggalan dalam operasi mencari pasangan, namun sumber gagal mendapatkan maklumat pasangan yang dicari namun syarat yang ditetapkan adalah tough, tampan dan matang. Fuyoooo... sesuai la dengan keeklusifan Farah kan...


Oleh yang demikian, warga TSM mengucapkan jutaan tahniah kepada mereka diatas kejayaan menghadiri dan berjaya menamatkan kursus tersebut. Dengar kata makan banyak... siap makan beradat lai...amboi u olzzz... makiin tembam la korang. Namun seorang lai lelaki yang ke sana gagal dikenalpasti dan entah sapa entah...



salam sayang buat Azmeer....

JOM mah tem mai!!!!

2 owl geng fasilitator y2y dun temenggor... ( NENAS, FARA, KIRAH, KAK HAS, GHAN,ABG SYED, MR G, ABUN, AMIR,PINGU,AZIRA IRMAYANI, AHYA,FAHIZAN) weyh korang.. ble nak mah tem mai reramey lg...?? hak3.. rindu siot nk bejoget reramey... cik mod nk aja bdk2 ikbn neyh... tp x bekesempatan lew...seybok je memanjang... huhuhuhu...

Wednesday, April 16, 2008

TSM di KURSUS PROTOKOL & PENGURUSAN ACARA


Quality hotel, shah alam- 4 adek TSM didapati merayau2 sekitar kawasan shah alam khususnya di LOBI hotel mulai semalam. cik mod difahamkan yg dowg 4 owg neyh g hotel tuh sebab kne blaja cara2 nk makan ngn betol... ( ikot protokol lew)... ermmm cik mod x suke mkn ikot protokol sebab kne cover cun.. nt bukan kenyang pown hak3.....
4 owg mereke terdiri drpd EN MOD, INUL DA HOT, ALA D PENIN, N FARA D COVER CUTE.... kekekke sowy la guys.... cik mod x bley nk upload gamba u all coz sampey skang cik mod x jumpe card reader... kekekeke.. nt kalu da jumpe cik mod upload key...almaklumlew... dok negeri neyh... susa sket nk jumpe benda2 alah tuh... cik mod nye card reader x bwk plak... huk3..... erm cik mod harap pas da g kursus blaja makan dgn betul neyh...x de la pasneyh makan maggi gune straw ke hape ke key... ngehehehehehheehee.... ahaks...

Tuesday, April 15, 2008

Khas untuk kengakawan

saja bosan petang-petang.. ni lawak ko korang yg bakal nak kawen.. espcially yg pompuan.. koh koh...

Kisah 4 Pengantin Baru

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang
sangat disayangi iaitu Siti, Seri, Murni dan Suri. Satu hari mereka berpakat utk kahwinkan anak2 ni serentak.

Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Seri ke Pulau Tioman, Murni ke Pulau Kapas dan Suri ke Pulau Pangkor. Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, "nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas,padat dan cepat." panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.
Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Siti yang bertulis 'Standard Chartered' . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered
dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis "Besar, teguh dan peramah".. Bahagialah Si Siti rupanya.

Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis 'Nescafe'. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis "Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir" Bahagialah Si Seri rupanya...

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Murni bertulis KFC'. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis 'Hingga Menjilat Jari'... Bahagialah Si Murni rupanya...

Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu... tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya "AIR ASIA ". Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan itu...??

"7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON-
STOP!!"


*jangan mareh... semua dah besar.. hahaha
khas tuk kengakawan..gambar pt 3 ---> disini saja

Pedoman buat semua

Antara 9 Mimpi Nabi Muhammad SAW

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi
Muhammad saw
bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam
keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam
keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang
terang - benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu
menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka
dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka
segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu
menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"
:)

TUDUNG DI HARAMKAN DI IPTA & IPTS DI MALAYSIA

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA danIPTS di malaysia . ahli ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkanpemakaian tudung bagi pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan.ini kerana pelajar pelajar wanita yangmemakai tudung ini didapati kurang mendapatprestasi yang agak cemerlang.kenyataan ini jugadisahkan oleh pakar-pakar di hospital selayangyang membuat kajian terperinci pemakaian tudungini.mereka berkata tudung ini akan menyebabkanpengedaran udara yg kurang dan menyebabkankepala yg melindungi otak akan menjadi kurangsegar dan akan menjadikan otak mereka tidakaktif seperti pelajar-pelajar yg tidak memakaitudung.jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topikini sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahajadi bahagian muka surat yg sekiranya tidak detelititidak akan nampak.adakah kerajaan malaysiatakut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadapsingapura yg memberhentikan 2 org muridperempuan kerana memakai tudung kesekolah.ape susah jadi dengan isu ini diam begitusahajakan.sekarang ape sudah jadi paku dulangpaku serpih mengata orang dia yang lebih.sekranag malaysia sanggup mengHARAMKANpemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapatberbuat apa apa dengan isu ini.ini kerana semuanya terletak di tangan menteri menteri dimalaysia.bagaimana pula dengan Pak Lah ygselalu menjadi imam di masjid masjid adakah diejuga bersetuju dengan isu pengharamanpemakaian tudung ini.jadi bagaimana seorangimam boleh setuju tentang pengharamanpemakaian tudung ini.bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia (UIAM).internationalislamic university malaysia (IIUM) juga hanyamenunggu dan lihat sahaja apa yang akanterjadi.universiti ini dahulu yg mewajibkan setiappelajar wanitanya memakai tudung apabilamemasuki kawasan universiti kini hanyamengambil endah tak endah sahaja mengapaMALAYSIA sekarang ini.MALAYSIA yang dulunyadikenali kerana agama rasminya adalah agamaislam.kini boleh mengharamkan pemakaian tudungdi malaysia yang kita semua sudah maklumsebagai seorang wanita islam wajib memakaitudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkanagar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun apeape reformasi.pihak media massa seperti TV jugatidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkansemua ini. adakah malaysia sudah lemah... .pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagipengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTAdan IPTS dan juga akan menghantar notis ini kesekolah sekolah.pihak menteri juga telahmenyenaraikan beberapa jenis tudung yang haramdipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupunkawasan kampus antara jenis tudung yang tidakboleh dipakai ialah: 1)TUDUNG SAJI 2)TUDUNG PERIUK 3)TUDUNG TERMOS 4)TUDUNG CAT 5)TUDUNG BOTOL yang selalumenjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.


AGAGAGAGAGAGAGGAGAA- GELI HATI KAMBENG...

OVER CANGGEH!!!!

Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu....
Pelanggan : heloo, saya nak pesan Pizza
Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.
Pelanggan : OK, sekejap. No nya : 790615-08-5331
Operator : Ok Encik Rahmat ,berumur 41 tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam. nombor telefon rumah : 03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit : anda 016-6666222, encik menelefon dari mana?
Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?
Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.
Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family
Operator : Itu bukan idea yang bagus encik
Pelanggan : kenapa pulak?
Operator : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.
Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?
Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza
Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?
Operator : Hmmm minggu lalu pakcik baru pinjam buku yang berjudul Popular Hokkien Dishesdari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.
Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg saya pesan tadi?
Operator : Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang .., jumlah keseluruhan adalah RM80.00
Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.
Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulan rumah encik.
Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai , ke rumah saya.
Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00
Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash kat sini. Berapa lama Pizza akan di hantar?
Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai pakcik.
Pelanggan : APA ????
Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik?
Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!
Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah kena tahan lokap sebulan sebab bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza ALam Sentral, Shah Alam.
Pelanggan : (Terdiamm....)
Operator : Ada nak tambah yang lain encik?
Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2 botol coca cola kan?
Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko.....
Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA!
Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada website kami,username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah kotak pizza yang encik pesan... terima kasih kerana telah menghubungi Pizza Hot....

HAK3.... BLEY KE CAMNEYH????


lalalalalalalalalalalaallalaa... jom join cik mod g swimming petang2.... huk3

LAWAK PAGI....

Pada suatu hari di Hospital KotaBharu...
Seorang lelaki berusia lingkungan 70-an sedang menunggu untuk mendapatkanrawatan.
Di sebelahnya duduk seoranglelaki muda juga dengan tujuan yangsama.
Lelaki muda menyapa"Pok cik ni sakit gapo?"
"Kecing manih. Lamo doh."
Tiba-tiba kakitangan hospitalkelihatan cemas dan mengusung masukseorang pesakit yang tidak sedarkandiri.
Pak cik tua tersebut bertanyaorang muda di sebelahnya,
"Tu bakpo pulok?""Kecemase"
"Oohh ruponyo kecing mase lagi teruk dari kecing manih."

ngehehehehehehehee

cik mod x de mood ar arineyh... adeyh....

Monday, April 14, 2008

PETUA TAHAN LAMA!!!

Sesuai untuk yang dah berkeluarga mahupun yang masih solo.......
Ewah ewah ewah... korang suka betul kalau bab-bab nak tahan lama nie, ya?
Kat bawah nie ada petua untuk 'tahan lama'……….

KELAPA PARUT
Untuk lebih tahan lama selama 2 tahun.
Belah kelapa dan ambik sebelah sahaja.
Gunakan sebelah pada 31 December 2003. Dan sebelah lagi
pada 1 January 2004. Wah...tahan sampai 2 tahun kan?

NASI/LAUK
Biar tahan lebih lama,
Jangan gunakan jari pasal jari korang ada bakteria.
Sebab tu lauk cepat basi. Ceduk la pakai sudu ke, sudip ke.

BARANGAN KEMAS TERUTAMA EMAS
Kalau untuk lebih 'tahan lama',
Bayarle zakat utk barang kemas tu atau pakai saja.
Barangan emas bila dah terlalu banyak, kena bayar zakat.
Kalau tak, tetiba hilang atau kena curi, padan muka korang, ha haa...

PAKAIAN.
Nak tahan lama
Jangan rendam dalam serbuk pencuci lama sangat elak guna washing mach.
Jangan jemur bawah mentari terik elak guna bleach.
Jangan bawa mandi kat beach.
Gantung bila disimpan..
Cuci guna air jeram/hujan.
Jangan bagi pinjam kat kawan!!!.
Kalau nak tahan lagi lama PINJAMLAH BAJU MEMBER...
BAJU SENDIRI SIMPAN.

KERETA
Nak tahan lama.
Lepas beli, simpan kat garaj. tutup elok2. jangan bagi angin masuk.
jangan bagi abuk masuk. jangan bagi wap air masuk.
bayar loan bulan2. sampai abis loan. gerenti tahan lama.

KENYANG
Kalau nak tahan lama,
Sebelum makan - baca bismillallah dan doa
Akhir makan - doa dan ucap alhamdullillah...

UMUR
Umur nak tahan lama?
Banyak kan senyum, jangan fikir semua masalah dan
jangan merokok!!! (bukan sebab rokok tu bahaya tapi
bazirkan duit saja, kalau duit tak ada banyakkan lagi masalah).

ROKOK
Rokok nak tahan lama?
Jangan hisapplah......!!!!, letak atas meja dan pandang saja..
P/S: jangan hisap benda-benda yang dilarang...sendiri mau ingat
hahaaa....

TIDUR
Nak tahan lama tak tidur malam
Rajin-rajinlah tidur siang.

HUBUNGAN
Bertahan lama dalam persahabatan/hubungan,
Jujur dan ikhlas je!!!!

Last word:
untuk BERTAHAN LAMA BERKAWAN…...
................sentiasa terbuka dan rasional…dan bergurau selalu…dan keep in touch…

HaNGat! HanGAt!

koh koh... agak2 korang tau tak... mesti tak tau punya.. hahaha... sakit soit dorang gondol rambut nih.. ( cis... nyosahkan diri kena gondol rambut.. laie kali kabo la awal2 suruh gondol rambut tu... ni tak.. abis nampak la peta asia tenggara kat kepala tu...hahaha)...

kepada korang yang tak belia dvd tu.. ni sikit2 la yg aku upload..
korang klik kat sini ---> gambar kursus brinchang pt1&2

ada 9 part kesemuanya... nanti aku try upload yang len.. sabar2 jo la yek

APE CITE TSM DI SABAH DAN SARAWAK?????


IKBN JITRA- cik mod maseh x dpt info mengenai TSM di SABAH & SARAWAK.... walaubagaimanapun... menurut reporter cik mod di SABAH iaitu cik nina kite tuh... dia kini maseh lg tinggal dan terus menetap di kompleks.... ( amboi2 bukan men sonok ag ko eh nina!!!! cik mod gak yg kne sewa umah sewa yg tahapehapetah neyh... asal malam jer katak bunyi.. cik mod x tau bape keturunan katak yang dah behabitat kt lua umah cik mod neyh.... tetibe TERHENGAT kt MR HABITAT= poknik.. ngeheheheheee) ...

NINA bg tau cik mod yg dia bley stay kt kompleks 3 bulan jer... kekekekke dan dia kini menghadapi masalah pergerakan diamana dia masih lagi x ad krete @ motosikal utk dia begerak2 g keje... ekelen.... da dok kompleks pown nk krete ag kew? jalan kaki jer la... cam x biase plak... huk3.... 2 NINA cik mod ucapkan selamat bekerje.. keje rerajin tau.... nt kalu wat program OUTDOOR yg besh2... jgn lupe HELLO2 cik mod ngn OIN.... huk3....

pg tadi seawal jam 7.50 pagi.. cik mod telah berYM ngn nani... ( alamak kantoi plak pepagi da YM muahahahaha) pg neyh EN FAIZUL aka MR G lapor diri kt HQ sarawak... kepada MR G. cik mod dan TSM mengucapkan selamat bertugas walaupon tanpa is3 disisi... ( alamak!!! bley ke tuh? hek3....

cik mod akn beusaha lebey sket tok dpt info geng TSM yang jauh2 neyh....

kalu korg ada info yg betol @ x betol dan nk di SHARING2 kn dalam blog neyh sila anto kt cik mod melalui email bkn enmail tau....kat

pinkytazdevil@yahoo.com...
x pon tros tepon cik mod di talian hanget 012- 2657722 @ 04-9180106


ps: 2 bro IZADY ( jurulatih jalankan tugas)- mane cd nye bro????? adeyh....
RINDU NK PT PG NGN KAWAD LA.... huk3

Wanita dan kubur... Selamat hari IBU, Hari Wanita untuk semua .... love u all... love u Mak

MENGENAI WANITA & KUBUR
-Tiada yang lebih ku sanjung melainkan ibuku selepas Allah SWT dan Rasulullah.

1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya,maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah mencatatkan baginya setiaphari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

3. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad padajalan Allah.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah diadari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itusetiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan. 6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknyayang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.

8. Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripadaanak lelaki. Maka, barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah diamemerdekakan anak Nabi Ismail.
9. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama,maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).
10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulanramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akansuaminya, masuklah dia dari pintusyurga mana sahaja yang dikehendaki.

11. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.
12. Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah,siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah, "Suaminya. "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" JawabRasulullah, "Ibunya".
13. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu,maka jawablah panggilan ibumu dahulu.
14. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut,burung diudara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfarbaginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang danpuasanya.
15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akantertutup pintu-pintu neraka dan terbukapintu- pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengantidak dihisab.
16. Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.
17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggalbersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.
18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tigasaudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudaraperempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka danmendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, makabaginya syurga.
19. Daripada Air.a. Barangsiapa yang diuji dengansesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu diaberbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginyadaripada api neraka. "Jadi, janganlah sesekali kita merasa lemah.Wanitalah sebenarnya yang membuat seseorang lelaki itu kuat. Itulah salah satu sebab mengapa Nabimeletakkan wanita setaraf pada lelaki dan tidak lebih rendah.
SATU PERINGATAN!! KUBUR SETIAP HARI MENYERU MANUSIA SEBANYAK LIMA KALI;
1. Aku rumah yang terpencil, Maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

2. Aku rumah yang gelap, Maka teranglah aku dengan selalu solat malam.
3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu, Maka bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.
4. Aku rumah ular berbisa, Maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar.
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir, Maka banyaklah bacaan "Laa ilaha illallah,Muhammadur Rasulullah", supaya kamu dapat jawapan kepadanya.
Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya;
1. Dunia itu racun, Zuhud itu ubatnya.
2. Harta itu racun, Zakat itu ubatnya.
3. Perkataan yang sia-sia itu racun, Zikir itu ubatnya.
4. Seluruh umur itu racun, Taat itu ubatnya.
5. Seluruh tahun itu racun, Ramadhan itu ubatnya.
Kirimkan Untuk Rakan-Rakan Muslim Yang Lain..En.Mod

Minggu Baru untuk Moderator Baru....Cik Mod (Atique) dan En. Mok aka En. Gemokkkkk (Apez)

Kuala Sepatang, 14 April: Pemilihan calon modertaor untuk blog Team Secret Mission telah diumumkan, maka jika maka, minggu ini adalah minggu pertama mereka menjalankan tugas sampingan mereka sebagai moderator bagi membantu en.mod yang semakin sibuk dan semakin tidak sihat. Oleh yang demikian cayukkk cik.mod dan en.Mok... teruskan usaha, at least bila en.mok dah tak ada nanti usaha untuk memastikan semua adik beradik TSM akan diteruskan.


Salam sayang daripada adik kesayangan kita di Melaka...Siti Syakirah Yazid yang kini sibuk dengan urusan Sukan Melaka termasuk dengan Sukan Paralimpik...bila cakap pasal paralimpik nie,, teringat en.mod masa belaja dulu, jadi suka-sukarelawan Majlis Paralimpik sampai pensyarah menyaound en.mod samada nak study ke nak jadi suka-sukarelawan..hahaha tapi best tau jadi pembantu untuk org kurang upaya..at least kita insaf dan sedar diri.....tak semua org bernasib baik di dunia..paling tak tahan bila tgk die org makan..nangis je en.mod..sebab tu la en.mod nie sensitif org nyer....huhuhuhu sedey nyer....semoga Syakirah tabah k..teruskan usaha... sesapa nak hubungi syakirah bolehla hubungi die di alamat yang tertera di skrin komputer anda.. taip ON SYAKIRAH COMEL hantar ke 012-6307910. tapi pastikan kenalkan diri tau... dan jangan pepandai nak forword no die pada sesapa..nanti teman lelaki die marah..en.mod juga yang kene jawab..huhuhu.. alamat syakirah adalah...
no.9903,taman noorbar
bukit serindit,75400 melaka ~jemputlah dtg rumah~
06-284**** (nak no tel umah mintak sendiri la)
012-6307910

Adalah dengan ini, en.mod memforwod gambo terbaru kak rosmawati dengan baby comelnyer itu yang sungguh indah dilihat dengan mata kasar lalu menjadi ulam-ulaman...apo yang saya melalut nie...kini kak rosma ditempatkan di Putrajaya bersama dengan En.Mok (APez), Farah dan Hajar di Pej Pendaftaran Belia. Kata Kak Rosma; "akak sekrang banyak keje tau, dah la kejenyer banyak membaca perlembagaan persatuan belia, kene edit dan perbetulkan, pastu kene buli dngn farah dan hajar, Apez je baik ngan akak coz die tu tak larat wat keje berat sebab badan dier dah berat...so Apez suruh je akak wat keje..sama je..asyik akak je kene buli... kat umah pun akak kene wat keje umah, basuh baju disungai, kenas umah, mop lantai, cari kayu, amik air di perigi, cuci kapal, kadang-kadang akak panjat bumbung betoi kan areal tv tau..ingatkan leh la dapatkan siaran astro nak tgk Raja Lawak tapi lupa plak, nak astro kene daftar dan dapatkan kuali die tue..ermmm...sian akak..kepada adik beradik TSM sekalian, jaga diri k..datang la umah akak, akak baru wat resepi batu, belangkas masak masam manis dengan belalang kupu-kupu santan kelapa muda, adik jangan malu akak buat keje.....". apo nie? tak paham en.mod. melalut je akak ros nie....dah tau jadi isteri kene la wat keje umah...ala suami akak pon tolong gak kan...jgn tipu tau...saya kawan baik kepada kawan kepada kawan kepada kawan kepada kawan suami akak punyer kawan tau.... Kepada kak rosma adik beradik TSM mengucapkan selamat Maju Jaya dan Happy Selalu...

Selepas ini, En.Mok dan Cik Mod akan mengupdate blog kite jadi support la k... En.Mod akan outstation minggu ni ke Shah Alam untuk berkursus...jadi ada paper berita sensaksi dan seksi tak mau k..hubungi kami di talian yang tertera di kaca televisyen anda setiap hari jam 9.60 am. adios di prontos amigos....En.Mod(semoga Liverpool menang liga juara-juara)

Sunday, April 13, 2008

GUNUNG JERAI DI TAWAN

YAN,12 MAC 2008- TSM di IKBN JITRA telah dgn jayanya menawan puncak GUNUNG JERAI pada jam 12. 00 tghri waktu tempatan. bagaimanapun satu insiden paling buruk telah berlaku dimana cik mod ( atiQuepinky) telah ditinggal oley bas IKBN pada sebelah paginya kerana terlewat bangun... HAK3... wat malu kompeni jer... kekekekekee... CIK MOD telah menghubungi rakan setugas iaitu en AD... ( neyh la pebualan tepon cik mod ngn en AD)

cik mod: salam
en ad: waalaikumsalam...
cik mod: weyh ang kat mana?
en ad: ako dok dlm bas da neyh..... da nk sampey jerai da neyh... ang dok mana?
cik mod: ako kt uma la dowh.... br bangun...
en ad: weyh x semayang subuh ker?
cik mod: accident ma... hak3.... la ni lagu mana? ako nk p naek per neyh?
en ad: ang gulung jer la... sok sampey la jerai...
cik mod: ces... x bley harap nye kawan... awat ang x suh pakcik bas tuh tggu ako? apeda...
en ad: ang hengat hang pengarah?????????
cik mod: x per ah... bazer kredit ako jer tepon ang neyh... kalu ako x sampey saneh... ako daki jerai bareng jer lew.. huk3...... peace... da....

cik mod & en ad sepatutnya kne ad kat IKBN kol 7.25 sebab bas betolak kol 7.30... tp cik mod sampey kol 8.15... agagagagagaga... sebenanye cik mod saje jer... sbb x moh naek bas ngn student... cik mod nak naek van ngn staff yg len... akakakakkakaaa.... 7.30 awai sgt lew... mengganggu waktu tido cik mod... da la duit claim OT tinggal bp hengget jer... tah2 cik mod x dpt nk claim OT g jerai neyh... ADEY... huk3..... saba jer la weyh......

tuk pengetahuan sume... cik mod ngn en ad da wat rekod baru kt jerai neyh dimana kami sampey kt summit hya mengambil masa sejam lebey jer... hak3.... berlari dowh kami naek puncak... kami be2 siap nyanyi dan menari lg MENUJU PUNCAK ag.. tuh yg cepat sampey tuh... hak3..... nt cik mod upload gamba kami kt jerai... BUKTI nk CLAIM OT... agagagagagaa....
peace....

cik mod nk balek KL mggu neyh... bosan lew... hak3...

Friday, April 11, 2008

WANTED!!!









"ko jgn main-main.. aku tak suka ko makan darah kawan.. aku tau korang makan darah kawan, aku tau la ape nak buat" - Staff Zullam











"Oleh kerjasama yang baik, 100 satu dua"
"Azmeeraa"
- En. Ismail










"Mcm ni hentak kaki. Padat... kaki 90 darjah..Itu pon korang tak boleh buat"
-Black


koh koh... adei... teringat lagi muka-muka nih? huhu... aku rasa sapa pon takkan lupa misai yale-yale ngan staff dan black nih... sampai dibrincang jer dah kena lanyak...

abis dah banyak kepala orang digondol... termasuklah aku dan hehehe.. nak jer cadangkan yang girls pon kena gondol.. haha..

oklah takat ni... tgh ada suprise tuk korang...nantikan dulu yek

-atiQuepinky- = To All Platun 2 the best dan the last platun..always be the last...

platun 2 yg besh...

ic platun: israk...cam yg sume tau... platun 2 neyh sgt la konsisten dlm setiap performance dimana tiap kali game @ xtvt yg disertai... kitowang akan kekal mendapat tmpt ke-3... agagagagaagagaga.. mmg terror... bkn senang nk maintain tmpt ke-3 beb... huk3.... wargh... windu bangat kt platun 2...



israk d ic platun aka papa team sharing.. (huk3),toy d shortest squad, fara d cutest, punca yg slalu menjadi punca dlm baris.. ahak!, lan d pengantin baru.. (ehem.. amacam bro? sonok?),iman d nanas dalam sirap, pingu, kak siti, ala d penin, hajar d nganga( sebab dia kuat nguap time dlm baris), lead d juruhebah, nadzrul d tallest, z n zan ( my bodyguard time naek brinchang), apiz d penjaga dewan, din d stingy.. ( kedek siot din neyh.. ahaks), fauzan d ustaz, manisah- goin 2 b hot mama, kak nani @ kak long, moon- geng tido ako time kne kaco kt brinchang, abun d penglipur lara, abg yasar uhak!!!, ghan d boyer.. ( byk skandel),abg suhaimi d pendiam n en ramlee..


kalu ad name2 yg x sebowt tuh... mtk mahap yerk... luper lew... huhuhuhu..
2 owl platun 2... we rd besh...


mizz u owll like helll...


memories remain...
muahksz.....

( tanx 2 our staff- en zul sbb sporting bangat time aja kawad.... " jangan makan darah kawan2 tuan2 " )-atiquepinky




Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera....

Salam perpaduan buat semua Adik Beradik Team Secret Mission... Jadikan hari ini lebih baik dari semalam dan semalam lebih dari kelmarin seterusnya hari-hari mendatang lebih baik selamanya... bersama kita membina sesuatu yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara

TERIMA KASIH UNTUK SEMUA

Kami warga Team Secret Mission 2/2008 adalah dengan ini, dengan rasa rendah diri mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua urusetia yang terlibat dalam menjayakan semua aktiviti selama kami bersama.

Segala ilmu yang dicurahkan akan kami gunakan untuk bangsa, agama dan negara. Kepada En. James, En. Norzam, En. Mazhan, En Safuwan dan semua sekali warga Sumber, terima kasih.

Kepada jurulatih kesayangan, terima kasih kami ucapkan atas kepercayaan dan semangat yang tuan-tuan curahkan. Baris.... Baris sedia.. kerana kerjasama yang baik, 100 1 2, hentak kaki....hentak...

Jurulatih.....jalankan tugasssss.....

Salam Sayang dari Team Secret Mission 2/2008

Minta Perhatian kepada semua SEMUA ADIK BERADIK

assalamualaikum dan salam sejahtera

Salam perpaduan buat semua adik beradik secret mission...Berkaitan dengan laman yang sedang dikemaskini, adalah dengan ini saya memohon jasa baik tuan/puan (termasuk la yang tak berkahwin lai) untuk memberi kerjasama kepada saya untuk memasukkan butiran diri anda di dalam laman web berkenaan dan seterusnya untuk buku kenangan secret mission (kalo apis nak wat la)jadi butiran yang diperlukan adalah sperti berikut:(macam skema je ayat nie..bosan tol la....skema macam budak sek je)
Nama:
Alamat rumah:
Alamat pejabat:
No. tel:
E mel:
Kata-kata hikmah(kata hikmat tak payah tau....nanti bebulu telinga...):

dan yang paling penting GAMBO ukuran pasport..color tau....dalam bentuk jpeg...maksudnya digital la..gambo paspot tau..jgn gambo posing korang (walau korang semuanya lawa) tapi sy tak nak la gambo tue..nak gambo paspot....GAMBO PASPOT... attach je ke alamat saya di aznywan@yahoo.com. MOHON PERHATIAN MEMAKLUMKAN KEPADA SAHABAT-SAHABAT YANG LAIN MENGENAI PERKARA INI.
Semoga jalinan ini terus mekar....cewahhhhh....
sekian, terimalah kasih yang tak seberapa.....

Peringatan!

Blog ini tidak mengandungi sebarang kandungan berbentuk subversif dan tidak menggangu ketenteraman awam. Blogger bertanggungjawab dalam sebarang penyiaran maklumat di dalam blog ini. Blog ini adalah tanggungjawab persendirian