Tuesday, April 15, 2008

TUDUNG DI HARAMKAN DI IPTA & IPTS DI MALAYSIA

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA danIPTS di malaysia . ahli ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkanpemakaian tudung bagi pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan.ini kerana pelajar pelajar wanita yangmemakai tudung ini didapati kurang mendapatprestasi yang agak cemerlang.kenyataan ini jugadisahkan oleh pakar-pakar di hospital selayangyang membuat kajian terperinci pemakaian tudungini.mereka berkata tudung ini akan menyebabkanpengedaran udara yg kurang dan menyebabkankepala yg melindungi otak akan menjadi kurangsegar dan akan menjadikan otak mereka tidakaktif seperti pelajar-pelajar yg tidak memakaitudung.jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topikini sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahajadi bahagian muka surat yg sekiranya tidak detelititidak akan nampak.adakah kerajaan malaysiatakut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadapsingapura yg memberhentikan 2 org muridperempuan kerana memakai tudung kesekolah.ape susah jadi dengan isu ini diam begitusahajakan.sekarang ape sudah jadi paku dulangpaku serpih mengata orang dia yang lebih.sekranag malaysia sanggup mengHARAMKANpemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapatberbuat apa apa dengan isu ini.ini kerana semuanya terletak di tangan menteri menteri dimalaysia.bagaimana pula dengan Pak Lah ygselalu menjadi imam di masjid masjid adakah diejuga bersetuju dengan isu pengharamanpemakaian tudung ini.jadi bagaimana seorangimam boleh setuju tentang pengharamanpemakaian tudung ini.bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia (UIAM).internationalislamic university malaysia (IIUM) juga hanyamenunggu dan lihat sahaja apa yang akanterjadi.universiti ini dahulu yg mewajibkan setiappelajar wanitanya memakai tudung apabilamemasuki kawasan universiti kini hanyamengambil endah tak endah sahaja mengapaMALAYSIA sekarang ini.MALAYSIA yang dulunyadikenali kerana agama rasminya adalah agamaislam.kini boleh mengharamkan pemakaian tudungdi malaysia yang kita semua sudah maklumsebagai seorang wanita islam wajib memakaitudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkanagar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun apeape reformasi.pihak media massa seperti TV jugatidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkansemua ini. adakah malaysia sudah lemah... .pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagipengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTAdan IPTS dan juga akan menghantar notis ini kesekolah sekolah.pihak menteri juga telahmenyenaraikan beberapa jenis tudung yang haramdipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupunkawasan kampus antara jenis tudung yang tidakboleh dipakai ialah: 1)TUDUNG SAJI 2)TUDUNG PERIUK 3)TUDUNG TERMOS 4)TUDUNG CAT 5)TUDUNG BOTOL yang selalumenjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.


AGAGAGAGAGAGAGGAGAA- GELI HATI KAMBENG...

No comments:

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera....

Salam perpaduan buat semua Adik Beradik Team Secret Mission... Jadikan hari ini lebih baik dari semalam dan semalam lebih dari kelmarin seterusnya hari-hari mendatang lebih baik selamanya... bersama kita membina sesuatu yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara

TERIMA KASIH UNTUK SEMUA

Kami warga Team Secret Mission 2/2008 adalah dengan ini, dengan rasa rendah diri mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua urusetia yang terlibat dalam menjayakan semua aktiviti selama kami bersama.

Segala ilmu yang dicurahkan akan kami gunakan untuk bangsa, agama dan negara. Kepada En. James, En. Norzam, En. Mazhan, En Safuwan dan semua sekali warga Sumber, terima kasih.

Kepada jurulatih kesayangan, terima kasih kami ucapkan atas kepercayaan dan semangat yang tuan-tuan curahkan. Baris.... Baris sedia.. kerana kerjasama yang baik, 100 1 2, hentak kaki....hentak...

Jurulatih.....jalankan tugasssss.....

Salam Sayang dari Team Secret Mission 2/2008

Minta Perhatian kepada semua SEMUA ADIK BERADIK

assalamualaikum dan salam sejahtera

Salam perpaduan buat semua adik beradik secret mission...Berkaitan dengan laman yang sedang dikemaskini, adalah dengan ini saya memohon jasa baik tuan/puan (termasuk la yang tak berkahwin lai) untuk memberi kerjasama kepada saya untuk memasukkan butiran diri anda di dalam laman web berkenaan dan seterusnya untuk buku kenangan secret mission (kalo apis nak wat la)jadi butiran yang diperlukan adalah sperti berikut:(macam skema je ayat nie..bosan tol la....skema macam budak sek je)
Nama:
Alamat rumah:
Alamat pejabat:
No. tel:
E mel:
Kata-kata hikmah(kata hikmat tak payah tau....nanti bebulu telinga...):

dan yang paling penting GAMBO ukuran pasport..color tau....dalam bentuk jpeg...maksudnya digital la..gambo paspot tau..jgn gambo posing korang (walau korang semuanya lawa) tapi sy tak nak la gambo tue..nak gambo paspot....GAMBO PASPOT... attach je ke alamat saya di aznywan@yahoo.com. MOHON PERHATIAN MEMAKLUMKAN KEPADA SAHABAT-SAHABAT YANG LAIN MENGENAI PERKARA INI.
Semoga jalinan ini terus mekar....cewahhhhh....
sekian, terimalah kasih yang tak seberapa.....

Peringatan!

Blog ini tidak mengandungi sebarang kandungan berbentuk subversif dan tidak menggangu ketenteraman awam. Blogger bertanggungjawab dalam sebarang penyiaran maklumat di dalam blog ini. Blog ini adalah tanggungjawab persendirian